NEDEN BİR AİLE DANIŞMANIM OLMALI ?



Aile danışmanlığı ülkemizde yeni bir alan olmakla beraber, Amerika’da, İngiltere’de ve Avrupa’nın belli başlı gelişmiş ülkelerinde yıllardır varlığını sürdürmekte ve ailelere destek olmaktadır.
Modern yaşam stresi, artan nüfus, gelişen teknoloji, insanların daha iyi bir yaşam beklentisi ve bu beklentilerin karşılanamaması bireyleri ve aileleri çoğu zaman içinden çıkılması imkansız gibi görünen bir kriz yumağının içerisine sokmaktadır. Bu aşamada bireyler ve aileler bu yumağın içinde çırpınıp durmakta ve çözüm yollarını görememektedirler. Bu noktada bir aile danışmanından destek almayı düşünmek, ilişkileri ve krizi yönetme, iletişim kurma, çözüm üretme yolunda yeni bakış açıları kazanmak için atılmış büyük bir adımdır.
Peki neler yapar aile danışmanı, hangi noktalarda çözümler üretir? Neden bir aile danışmanım olmalı, neden bir aile danışmanına gitmeliyim?

Aile danışmanı, aileleri bir arada tutmak ve aile ilişkilerini sağlıklı bir platformda yürütmek için hem eşlere, hem çocuklarına profesyonel çözümler sunmayı hedefler.
Yeni evlenen çiftlerde, yeni oluşan bir düzene uyum sağlamada karşılaşılan zorlukların üstesinden gelinmesinde rehberlik eder.
Ailede çocuk günah keçisidir ve ailedeki birçok sorunu yansıtır. Alt ıslatma, okula gitmeyi reddetme, ders çalışmama, yemek yememe, öfke nöbetleri gibi davranışlar aslında ailede çözüm bekleyen konular olduğunun göstergesidir. Tüm bu bağlamda, çocuğun sorunlarını geniş kapsamda ele alarak aile sistemindeki tıkanmış noktaları çözer.
Aileye yeni katılan bebeğe uyumda, eşlerin karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelinmesine destek olur. Süregelen yaşam alışkanlıklarının sekteye uğradığı ve kadının hormonal değişimler geçirdiği bu dönemde, çıkmaza giren çiftler azımsanamayacak kadar fazladır. Bu dönemi rahat atlatmak için aile danışmanı çiftlere gerekli her türlü çözümü sunmaktadır.
Boşanmayı düşünen ailelere farklı bir bakış açısı kazandırmayı ve eşlerin görmedikleri noktaları keşfederek, aileye tekrar şans vermeleri yönünde destek sunmakla, tüm zorluklarla ve beklentilerle kurulmuş çatının yıkılmasına engel olmaktadır.
Boşanma aşamasında ve sonrasında, hem eşlerin yeni yaşamlarına uyumunda, hem de çocuğun yeni düzene sağlıklı geçiş yapmasında aile bireylerini destekleyerek, uyum sürecini en az hasarla atlatmalarına yardımcı olmaktadır.

Yonca Sargın
Aile Danışmanı - Sosyolog

Yazar Hakkında:
1973 İstanbul doğumlu olan Yonca Sargın, 1995 yılında İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümü mezunudur. Akdeniz Üniversitesi'de 2010 yılında MBA yüksek lisansını tamamlamış, 2016 yılında Marmara Üni. MÜSEM'de; evlilik ve boşanma terapisi, evlilik öncesi danışmanlık, cinsel terapi, boşanma sonrası çift ve bireysel terapi, boşanma sonrası çocuk uyumu, yas terapisi, ergen terapisi, bireysel terapi, doğum sonrası çiftlerin yeni düzene uyumu konularını içeren, MEB onaylı, Aile Danışmanlığı eğitimini tamamlayarak, uluslararası Aile Danışmanı sertifikasını almıştır. Bunun yanı sıra Bilgelik Enstitüsü'nden Aile ve Çift terapisi sertifikası, Wisc-r ve birçok psikolojik testleri uygulayıcı sertifikasına sahiptir. Uyguladığı diğer testler; Ankara Gelişim Tarama Envanteri (AGTE), Arzu Listesi, Gessel Gelişim Figürleri Testi, Beier Cümle Tamamlama, Louisa Duss Psikanalitik Hikâyeler Testi, D2 Dikkat Testi, Burdon Dikkat Testi,Frankfurter Dikkat Testi,Catell 2-A Zeka Testi, Peabody Resim Kelime Eşleştirme Testi, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Sınav Kaygısı Ölçeği, Raven Progressive Matris Testi. 
Yonca Sargın çalışmalarına Antalya'da devam etmektedir.

 
Randevu için; +90 533 746 23 08 ve WhatsApp'dan


Facebook: https://www.facebook.com/yoncasarginailedanismani/
Instagram: https://www.instagram.com/yoncasarginailedanismani/?hl=tr
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCGAUKhe7PAnQtSI_RKaWhMw



Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

UÇURUMA DOĞRU GİDEN EVLİLİĞİ KURTARMA ÇABALARI

KADINLARIN İHANETİ

PORSELEN ÇAYDANLIK